Attraktiviteten för Värmdö kommun påverkas av skolpolitiken

Hur påverkar skolpolitiken Gustavsbergs attraktivitet och Värmdö kommuns varumärke och rykte som kommun att bo i?

Vi frågade en mäklare med många års erfarenhet av att sälja boenden i Gustavsberg och Värmdö kommun.

Hur viktig är skolpolitiken för de boende på Värmdö och de som funderar på att flytta hit?

Det är absolut en viktig fråga. Man vill bo i en kommun som satsar på skolan och erbjuder bra alternativ, både kommunala och privata. Skolpengen är viktig. För många är det också viktigt att klasserna inte är för stor så att det blir en bra arbetsro för barnen. Jag har hört föräldrar säga att de funderar på att flytta från kommunen pga samlokaliseringsförslaget.

Som mäklare på Värmdö kommer jag i kontakt med många barnfamiljer som funderar på att flytta till Värmdö. Närheten till förskola och skola är en viktig faktor. Man vill ha möjligheten att gå med de yngre barnen till förskola/skola och slippa ta bilen. Många pendlar in till sina arbeten i stan och då är det avgörande att kunna få ihop livspusslet i vardagen.

Många nya Värmdöbor kommer från boenden i stan och närförort. Man lockas av den fina naturen och tycker att man får mer boende för pengarna här ute. Det innebär å andra sidan att restiden till jobbet ofta blir längre än tidigare och då är logistiken superviktig.

Hur skulle en nedläggning av Munkmoraskolan påverka attraktiviteten för området? 

Området skulle bli mindre attraktivt för barnfamiljer vilket skulle påverka prisutvecklingen på fastigheter och större bostadsrätter negativt.

Finns det behov för en skola i norra Gustavsberg? 

Absolut. Det bor många barnfamilljer i Munkmora, Lugnet, Ösby Grind och Björnkärret. I vissa områden bor många äldre kvar och det pågår en generationsväxling. När dessa fastigheter säljs flyttar barnfamiljer in. Det har även skett en ökad bebyggelse och inflyttning i närområden som Betsede/Aspvik. Det finns också planerade nyproduktionsprojekt i Norra Gustavsberg, vilket innebär ökad befolkning på sikt.

Tack! Har du egna tankar och frågor om området där du bor. Hör av dig till oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *